Actie #ZulteVerlicht wil licht brengen in donkere dagen

  • 27 november 2020

De donkerste dagen staan voor de deur en daar wil het gemeentebestuur van Zulte wat aan doen. Met de actie #ZulteVerlicht wil het gemeentebestuur de decembermaand extra warm en gezellig maken. Dit via bijkomende publieke kerstverlichting én een wedstrijd naar de inwoners toe. Alle leden van de gemeenteraad, meerderheid en oppositie, slaan hiervoor de handen in elkaar.

Het gemeentebestuur roept haar inwoners op hun huis en/of voortuin warm en gezellig aan te kleden onder het motto #ZulteVerlicht. De kerstperiode nodigt uit om sfeer te brengen: wat kerstdecoratie en extra kerstverlichting in het straatbeeld maken het voor iedereen meteen een stuk gezelliger. Het draagt bij tot het psychosociaal welzijn en brengt verlichting in deze donkere periode. De actie werd afgelopen dinsdag ook besproken tijdens de gemeenteraad. De voltallige raad schaart zich achter dit initiatief.

Om inwoners te stimuleren mee te werken aan de actie #ZulteVerlicht, koppelt het gemeentebestuur er een wedstrijd aan. Wees creatief en kleed de voorgevel en/of voortuin van je huis warm en gezellig aan. Neem een foto en e-mail die samen met je adresgegevens naar cultuur@zulte.be. De foto wordt binnen de 48 uur op de Facebookpagina van de gemeente Zulte geplaatst. De 5 foto’s die de meeste likes weten te verzamelen tegen 6 januari 12.00 uur winnen een Zultebon van 50 euro. Ook handelaars kunnen meedoen binnen een aparte categorie. Ook daar worden 5 Zultebonnen ter waarde van 50 euro verloot. Deelnemen kan vanaf 1 december.

Ook het gemeentebestuur doet een extra inspanning. Het bestuur is ervan overtuigd dat dit een opkikkertje is voor de inwoners na de afgelopen moeilijke maanden. Er werd dan ook in iedere deelgemeente extra kerstverlichting aangebracht en ook de voortuin van het gemeentehuis werd voorzien van extra licht.