Chip-registratie-dag voor honden en katten

  • 13 september 2021

Vzw Dier Onder Dak helpt honden- en kattenbaasjes op zondag 26 september 2021 met het openbaar zetten van registratiegegevens. Zo worden baasjes sneller gecontacteerd als hun geregistreerde hond of kat verloren is gelopen. Sinds 1 mei 2021 staan de gegevens niet meer openbaar en moeten baasjes zelf de toestemming geven om hun gegevens openbaar te maken.

Hoe vaak zie je in een winkel of op Facebook een oproep over een verloren gelopen hond of kat? Het is de vrees van elk honden- of kattenbaasje. Dier Onder Dak wil het gemakkelijker maken om baasjes van verloren gelopen dieren op te sporen door de chipgegevens van het diertje openbaar te zetten

De gegevens van geregistreerde honden worden verzameld in de databank www.dogid.be. De data van geregistreerde poezen worden in de catalogus www.catid.be bijgehouden. Om de contactgegevens van de baasjes te vinden, moeten de gegevens openbaar gezet worden. Vroeger stonden die gegevens openbaar maar sinds 1 mei 2021 is dat niet meer het geval omwille van privacyredenen. Nu moeten baasjes actief aangeven dat die gegevens openbaar mogen staan.

Daar helpt Dier Onder Dak mee op de chip-registratie-dag. Honden- en kattenbaasjes zijn welkom op zondag 26 september 2021 van 10.00 tot 17.00 uur in het Fiertelhof te Zulte. 

PRAKTISCH

  • Zondag 26 september 2021 van 10.00 tot 17.00 uur
  • In het Fiertelhof, Staatsbaan 149, Zulte
  • Meebrengen:  
    • Gezondheidsboekje (dat het chipnummer van het beestje vermeldt)
    • Identiteitskaart en bijhorende pin-code van het baasje bij wie het dier geregistreerd staat
  • Maak bij voorkeur een afspraak door te mailen naar info@dieronderdak.be of te bellen naar 0477 66 53 49. Vermeld uw gegevens (naam, adres en telefoonnummer) en het aantal honden en katten.