Coronaproof op stap met Ontdek Zulte

  • 16 november 2020

Toeristisch platform Ontdek Zulte bundelt alle officiële wandel- en fietsroutes en is volledig gratis.
 

Zulte beschikt over heel wat mooie wandel- en fietsroutes. Het toeristisch platform Ontdek Zulte bundelt op www.ontdekzulte.routeyou.com alle officiële wandel- en fietsroutes en is volledig gratis. Naast uitgestippelde routes, geeft het Ontdek Zulte-platform ook tips voor nabijgelegen bezienswaardigheden en horecazaken. Ideaal dus voor een coronaproof uitstapje.
 
Bepaalde routes zijn bewegwijzerd, maar zijn onderhevig aan problemen: bordjes verdwijnen, pijltjes worden omgedraaid… Een probleem dat opnieuw duidelijk werd tijdens de tweede coronagolf waarin wandelen en fietsen opnieuw erg populair bleken. De gemeente onderkent het probleem en wil dan ook sterk inzetten op het digitale Ontdek Zulte-platform. Via www.ontdekzulte.routeyou.com kan je naast het digitaal downloaden van de routes op gsm of handgps ook een volledige brochure of een wegbeschrijving per route afdrukken en gewoon meenemen.
 
De bestaande bewegwijzering blijft behouden en wordt ondertussen ook terug op punt gezet. Om de bewegwijzering in de toekomst up-to-date te houden, gaat de gemeente ook op zoek naar een extra vrijwilliger. Als vrijwilliger ga je af en toe te voet of met de fiets op pad om de bewegwijzering te controleren. Wie interesse heeft, kan hiervoor contact opnemen met de dienst toerisme via toerisme@zulte.be.

(Foto van Jasmijn Decuyper)