Nieuwe regels rond quarantaine

  • 5 oktober 2020

De coronacijfers in Zulte gaan de laatste tijd opnieuw in stijgende lijn. Ze stijgen mee met de nationale trend. Volgens de gegevens van de Zorgatlas van het Agentschap Zorg en Gezondheid waren er in de afgelopen week 11 nieuwe besmettingen in Zulte. De besmettingen zijn verspreid over alle drie de deelgemeenten Zulte, Olsene en Machelen. De besmette personen behoren niet tot een grote cluster.

 

Drie nieuwe besmettingen werden vastgesteld bij mensen boven de 75 jaar. Dit baart het gemeentebestuur en de plaatselijke huisartsen zorgen. Het is belangrijk dat kwetsbare inwoners zo goed mogelijk beschermd worden. Dit kan eenvoudig door de basisregels toe te passen: dichte contacten beperken, afstand houden van elkaar, handen wassen en mondmasker dragen bij contact met anderen. Deze basisregels helpen enorm om het virus niet door te geven aan elkaar, en dus ook rechtstreeks of onrechtstreeks niet aan kwetsbare inwoners. Bijkomend voordeel is dat hoe meer de basisregels worden nageleefd, hoe minder mensen in quarantaine moeten als toch iemand besmet geraakt, en hoe beter iedereen verder kan met het normale leven. 

 

Het gemeentebestuur en de huisartsen roepen op om bij symptomen de huisarts te contacteren en om de quarantaineregels strikt toe te passen. Deze regels zijn gewijzigd sinds 1 oktober. De Zultse huisartsen maakten hiervan een handig overzicht.