Vacature administratief medewerker burgerzaken

  • 14 oktober 2021

Voor ons team burgerzaken zijn we op zoek naar een medewerker die specifieke dossiers behandelt m.b.t. bevolking en burgerlijke stand. - Je werkt mee aan de organisatie van de verkiezingen. - Dit is een polyvalente loketfunctie, gecombineerd met backoffice werk.

Hoofddoel van de functie

De dienst burgerzaken beoogt een voortdurende correcte en nauwgezette uitvoering van het wettelijk voorziene takenpakket Bevolking en Burgerlijke Stand en dit met een permanente waakzaamheid voor een klantvriendelijke dienstverlening.

De medewerker bekleedt hoofdzakelijk een polyvalente loketfunctie.

Jouw profiel?

  • Je beschikt over een basiskennis van wetgeving m.b.t. burgerlijke stand en bevolking.

  • Je bent vertrouwd met de gangbare softwarepakketten (Word, Excel, Outlook, …).

  • Je hebt inzicht in de structuur van de organisatie en de werking van de gemeentelijke diensten.

  • Je staat de burger klantvriendelijk te woord en je functioneert goed in teamverband.

  • Je bent bereid te werken buiten de gewone kantooruren. (huwelijken)

  • Je beschikt over een diploma hoger secundair onderwijs en je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Ons aanbod

Een uitdagende functie in een dynamische omgeving - werken bij een stabiele werkgever in de regio – flexibele uurregeling – 30 dagen verlof - maaltijdcheques – aanvullend pensioen - hospitalisatieverzekering – fietsvergoeding – aandacht voor work-life balance –opleidings- en vormingsmogelijkheden – een minimale, voltijdse geïndexeerde bruto maandwedde van 2.005,17 euro + valoriseren van relevante privé-ervaring (tot 12 jaar) en ervaring overheid (onbeperkt). Vraag gerust een gedetailleerde, persoonlijke loonsimulatie op bij de dienst Personeel (personeel@zulte.be).

Meer informatie?

Raadpleeg de bundel  met meer informatie.

Solliciteren?

Stuur je sollicitatiebrief met cv, kopie van je rijbewijs B, je diploma hoger secundair onderwijs en een recent uittreksel uit het strafregister uiterlijk op 31 oktober 2021 (poststempel geldt als bewijs) aangetekend naar het College van burgemeester en schepenen, Centrumstraat 8, 9870 Zulte of geef deze tegen ontvangstbewijs af in het gemeentehuis ten laatste op 31 oktober 2021.