Whizzkids - Virtuele speurtocht in Zulte

In november en december kan je vanuit je luie zetel Zulte verkennen. Samen met Whizzkids, een organisatie met Zultse roots, werd een virtuele speurtocht ontwikkeld met prachtige dronebeelden. De Whizzkids-wedstrijd toont je mooie plekjes uit de gemeente maar tilt ook jouw digitale vaardigheden naar een hoger niveau. 

Geschikt van 10 tot 100 jaar :-) 

 

FULL SCREEN: Klik hier als je de speurtocht op een volledig scherm wil bekijken.

We stijgen op in Zulte

We stijgen met onze drone op boven Zulte, in deelgemeente Olsene. Olsene ligt in het midden. Als je op het dronebeeld rondkijkt, kan je naar Zulte en naar Machelen vliegen. 

Vanuit de lucht zie je goed de verschillende landingsplaatsen. Zowel in Zulte, Olsene als Machelen zitten 3 vragen verstopt: een groene, een gele en een rode vraag.

Zoek de 9 vragen en antwoorden

Soms moet je even helemaal ronddraaien of omhoog/omlaag kijken om de vraag te vinden. Elke vraag heeft een nummer.
Naast vragen vind je ook informatiebordjes met extra uitleg over de gemeente Zulte. 
Teruggaan naar het luchtbeeld doe je door op de drone te klikken.

Je kan de 9 vragen beantwoorden door het antwoord te zoeken op het internet. Heb je alle vragen van een bepaalde kleur gevonden dan kan je naar het antwoordformulier

In het antwoordformulier vul je de gevonden antwoorden in. Daarna klik je op 'verzenden'. Heb je alle antwoorden van die kleur juist? Dan krijg je een code/een wachtwoord. Om de schat te openen heb je drie antwoorden nodig, dat zijn de drie wachtwoorden. 

Maak kans op een prijs

Vind je alle drie de wachtwoorden, dan open je de schatkist en kan je jouw gegevens invullen om een prijs te winnen van de gemeente Zulte. 

Veel plezier met de speurtocht.

We verwelkomen je graag eens in Zulte.

Wil je meer info over de werking en visie van Whizzkids?
Surf naar www.whizzkids.online